De Praktijk

Bij het eerste bezoek aan de praktijk vragen wij naar uw wensen en doen wij een kort gebitsonderzoek. Daarna overleggen wij met u of een actieve orthodontische behandeling nodig en zinvol is, en of deze op korte termijn moet aanvangen. Het kan zijn dat het beter is om voorlopig niets te doen. Gewoonlijk zal er dan worden afgesproken dat u bijvoorbeeld over een half jaar of een heel jaar terug moet komen. In de regel ontvangt u daarvoor van ons een oproep. Indien wordt besloten tot behandeling, ontvangt u schriftelijk een behandelingsvoorstel met een kostenopgave die u, indien nodig, aan uw ziektekosten- of zorgverzekeraar kunt toesturen.

Vervolgens wordt een afspraak gemaakt voor een meer uitgebreid onderzoek. Dit bestaat o.a. uit het maken van afdrukken van het gebit en het maken van röntgenfoto's en digitale foto's. Indien nodig en/of gewenst wordt daarna een behabndelplan bespreking gepland om alle zaken rond de behandeling goed met elkaar door te spreken.

Wij maken gebruik van de meest moderne technieken en materialen. Wij informeren u daar graag over. Dat betekent dat u tijdens de actieve behandeling niet meer zo vaak hoeft terug te komen om de beugel bij te laten stellen. Normaal gesproken volstaat een controle iedere 6 weken.

Tijdens de behandeling wordt u altijd geholpen door één van de twee orthodontisten. Zij worden reeds vele jaren bijgestaan door een zeer ervaren team orthodontische assistenten en een baliemedewerker.